حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که به عربستان سعودی سفر کرده است، پس از دیدار و گفتوگو با همتای سعودی خود، بامداد جمعه ۲۷ مرداد، عازم جده شد.
خبرگزاری دولتی ایرنا با این اعلام این خبر نوشت امیرعبداللهیان در جده «دیدارهای مهمی» با مقامهای عربستان سعودی خواهد داشت. خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران نیز با استناد به «شنیدهها» خبر داد که وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در جده با شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، دیدار خواهد کرد. منابع خبری دیگر، هنوز خبری در این زمینه منتشر نکردهاند.
برمبنای این گزارش بازدید از سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در جده هم از برنامههای دیگر امیرعبداللهیان در جده خواهد بود. امیرعبداللهیان، روز پنجشنبه در ریاض نیز در محل سفارت ایران حضور یافته بود.
در سفر به عربستان سعودی، علیرضا عنایتی، سفیر جدید جمهوری اسلامی در ریاض نیز همراه حسین امیرعبداللهیان است تا فعالیت رسمی سفارت جمهوری اسلامی در ریاض را همزمان با سفر وزیر امور خارجه به این کشور آغاز کند.
وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی، روز پنجشنبه در یک نشست خبری مشترک، بر تقویت روابط دیپلماتیک و پیشبرد طرحهای اقتصادی مشترک تاکید کردند. همچنین شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی گفت که از سرگیری روابط با جمهوری اسلامی «اهمیت» دارد و به عنوان «نقطه عطف» امنیت منطقه است.
رئیس دستگاه دیپلماسی عربستان سعودی که در جریان سفر به تهران و دیدار با ابراهیم رئیسی تاکید کرده بود روابط دو طرف باید برمبنای «احترام متقابل» باشد بار دیگر نیز در حضور خبرنگاران بر این موضوع تاکید کرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در این نشست خبری، حسین امیرعبداللهیان نیز گفت که جمهوری اسلامی برای نقش عربستان سعودی در منطقه «ارزش» قائل است و دو کشور میتوانند برای «حل فوری» مسائل با یکدیگر همکاری کنند.
او همچنین خبر داد که ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم جمهوری اسلامی، دعوت ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان سعودی را پذیرفته است و این سفر به زودی انجام میشود.
وزیر امور خارجه عربستان سعودی، اواخر خردادماه در جریان سفر به تهران سلام پادشاه سعودی را به ابراهیم رئیسی رساند و از او برای بازدید از ریاض دعوت کرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی، روز پنجشنبه در ریاض گفت که تهران برای تقویت و توسعه روابط با عربستان سعودی مصمم است. او همچنین شامگاه پنجشنبه در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر) نوشت که به مدت سه ساعت و نیم، با همتای سعودی خود دیدار و «گفتوگوی ثمربخش» داشته است.
روابط جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی، سال ۱۳۹۴ پس از حمله گروههای وابسته به جمهوری اسلامی ایران به سفارت و کنسولگری عربستان سعودی به تیرگی گرایید.
روز ۱۹ اسفند ۱۴۰۱، پس از هفت سال قطع روابط، با میانجیگری چین در پکن، توافقنامهای بین علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و مساعد بن محمد العیبان، وزیر مشاور و عضو شورای وزیران امنیت ملی عربستان سعودی امضا شد و دو کشور برای شروع مجدد روابط دیپلماتیک توافق کردند.